Piec tandoor

Piec tandoor łączy zalety wydajnego piekarnika i tradycyjnego grilla. Dzięki bardzo wysokiej temperaturze (do 480 C) oraz krótkiemu czasowi pieczenia pozwala na przygotowanie wyjątkowo smacznych potraw. Dania z mięsa, ryb i warzyw są soczyste i delikatne, spowite charakterystycznym aromatem dymu. Piec ten, znany też jako tandyr dzięki konstrukcji z gliny szamotowej pozwala długo podtrzymać wysoką temperaturę przy relatywnie niewielkim zużyciu opału. Umożliwia też gotowanie kilku potraw jednocześnie. Dostępne są modele wyposażone ruszt grilla lub szpikulce na szaszłyki. W skład zestawu wchodzą akcesoria jak szufelka i pogrzebacz, które ułatwiają proces gotowania. To atrakcyjny i solidny element architektury ogrodowej. Piec tandor posłuży nam dłużej jeżeli zadbamy o niego prawidłowo >> czytaj więcej

Przejdź do góry